Mavo

Welkom bij de afdeling mavo. Aan het einde van het tweede leerjaar ben je te weten gekomen naar welk niveau je doorstroomt in leerjaar 3. De start in de mavo-afdeling is dan ook in de 3e klas.

Wist je dat:

  • De mavo afdeling bestaat uit de leerjaren 3 en 4?
  • De afgelopen 3 jaren de afdeling tussen de 300 en 320 leerlingen telt (+- 20% van de totale leerlingpopulatie van het Niftarlake College)?
  • Na het behalen van het vmbo-tl diploma het mogelijk is om door te stromen naar de havo? De afgelopen jaren blijkt dat ongeveer 20% van de geslaagden deze overstap (mogen) maken. 80% maakt de vervolgstap naar het mbo (roc) om op te gaan voor een beroepskwalificatie.
  • Je in de mavo zo veel mogelijk kennis maakt met de echte wereld? Je start hiermee in de brugklas met de Carrousel.
  • Je in deze vakken op een andere manier les krijgt dan bij andere vakken. Je leert hier onderzoeken, ondernemen en wie je zelf bent. Allemaal ingrediĆ«nten die je nodig hebt voor de toekomst.

Wat kun je verwachten?

Samen met je klasgenoten en docenten ben je op de mavo aan de slag om uiteindelijk een diploma te halen. Een diploma dat je voorbereidt op de volgende (onderwijs)stap in de toekomst. Niet alleen het diploma bereid je daarop voor maar ook andere schoolactiviteiten dragen bij aan jouw toekomst.

Profielkeuzeformulier mavo 3

Klik hier voor het profielkeuzeformulier.

Klik hier voor de presentatie profielkeuze.

 

Doorstroom van mavo naar havo

Wil je meer weten over de doorstroom van mavo naar havo klik dan hier.